INTRODUKTIONBILDERDAGSPROGRAMPRISERPRAKTISK INFORMATIONRESEFÖRFRÅGAN

Äventyrliga Vietnam

Hanoi - Ha Long-bukten - Hué - Hoi An - Saigon - Mekong Deltat

15 dagars äventyrlig rundresa till Vietnams höjdpunkter

In stock
Travel Code
KU-001

Vad du kan glädja dig till

Äventyret på den klassiska rundresan genom Vietnams fascinerande kultur och natur startar i den charmerande huvudstaden Hanoi i nord. Du ska på kryssning i Ha Long Bukten som är ett UNESCO världsarv. Du åker på minikryssning mellan den ikoniska buktens många små kalkstenssjöar. Efter Halong flyger du till Hué. Här upplever du stadens tidigare kejsarpalats Citadellet, segeltur på Dofternas flod och som något helt speciellt äter du lunch hos nunnorna på Lien Hoa Pagoden.

Du kör över en av Vietnams naturliga höjdpunkter. Hai Van passet, på väg till Hoi An. Du tillbringar ett par dagar i graciösa Hoi An med en blandning av utflykter och tid på egen hand. Du kanske har lust att ta en tur till stranden? Därefter flyger du till Hoi Chi Minh City, som har en rik historia från fransmännens tid i landet. Du ska givetvis också uppleva det frodiga Mekongdelta, här ska du på äventyr bland bifloder och kanaler och uppleva Asiens största flytande marknad. Du kan förlänga resan med en badsemester eller Kambodjas höjdpunkter.

Kort sagt – en resa, där du får alla Vietnams höjdpunkter.

Resplan

Dag

By

Overnatning

Nætter

Transport til næste destination

01-02

KBH

Nattflyg

1

Nattflyg til Hanoi, flygbyte

02-05

Hanoi

Hanoi Boutique Hotel & Spa

3

 

05-06

Halong-bukten

Emeraude Classic Cruises 

1

Bus til Ha Long-bukten

06-08

Hué

ÊMM Hotel

2

Bus til Hanoi, flyg til Hué

08-10

Hoi An

ÊMM Hotel Hoi An

2

Bus til Hoi An

10-12

Ho Chi Minh C.

Signature Saigon Hotel 

2

Flyg til Ho Chi Minh City

12-13

Mekongdeltat

Kim Tho Hotel

1

Bus til Can Tho

13-14

Saigon

Signature Saigon Hotel

1

Bus til Ho Chi Minh City

14

-

Nattflyg

1

Nattflyg til KBH, flygbyte

15

KBH

-

-

-

*För avgång i november är det en övernattning i Hue på Cherish Hotel

Karta över resan

Dagsprogram

Dag 1: Utresa till Vietnam

När du har landat i Vietnams huvudstad Hanoi. Det är flygbyte under vägen.

Mat är inkluderat ombord på flyget.


Dag 2: Ankomst till Hanoi

När du har landat i Vietnams huvudstad Hanoi, klarar du inreseformaliteterna. I ankostområdet möter du din guide, som kör dig till hotellet. Redan på den första körningen igenom Hanoi kan du känna den franska atmosfären med breda boulevarder, ockrafärgade byggnader i kolonistil och de omkringliggande sjöar och trädgårdar. Hanoi betyder ”inlandet mellan floderna” och ligger på helig jord i Den Röda Flodens delta mitt i det nordliga Vietnam. Enligt överlevereringen grundlagdes staden år 1010 under det första Ly-Dynasti och fungerade som huvudstad fram till 1802, därefter blev Hué i det centrala Vietnam huvudstad. Under fransmännen som besatte staden 1882 var Hanoi det administrativa centrum för det franska protektorat Tonkin och från 1902–1945 för hela franska Indokina. Staden är präglad av att ha varit både kejsarby med citadell och administration samt handelsstad med marknadsplats och tillhörande hantverk. Efter Augustrevolutionen i 1945 utropade Ho Chi Minh den självständiga republiken Vietnam från Ba Dinh-platsen mitt i staden och staden var huvudstad i Nordvietnam fram till 1976 och därefter förenades Vietnam.

Du kommer övernatta i Hanoi de kommande två nätterna.

Efter ankomst är resten av dagen fri att disponera som du önskar.


Dag 3: sightseeing i Hanoi, Tillköpsutflykt till vattendockteater

Guiden möter dig på hotellet och dagen börjar med ett besök på Ho Chi Minhs imponerande marmormausoleum och i Ho Chi Minhs tidigare hem, där han spenderade sitt sista årtionde i spartanska omgivningar. Du ser presidentpalatset som blev byggt av fransmännen i 1906 till Indokinas guvernör och fortsätter till En-pelar-pagod, som ursprungligen byggdes i det elfte århundradet, därefter ödelagdes det av fransmännen 1954 och senare återuppbyggdes det av vietnameserna. Härefter besöker du Litteraturtemplet som grundlagdes 1070 och är ett utsökt exempel på traditionell vietnamesisk arkitektur. Templet byggdes till ära för den kinesiska filosofen Konfutse och 1076 invigdes templet som Vietnams första universitet med syftet att utbilda adelns (mandarinernas) söner.

Det var väldigt svårt att klara examen och kejsare Le Thanh Tong beordrade 1484 att en stentavla skulle ställas upp efter varje examen. I perioden 1442 till 1778 var det 116 som klarade examen men det finns bara 82 stentavlor kvar idag. Dessa stentavlor bär namnen och födelseplatsen på de succéfulla kandidaterna som fick godkänt på de ansträngande tentorna. Tavlorna står placerade på ryggen av stora stensköldpaddor som är en symbol för visdom och ett långt liv.

Efter lunch ska du på en spännande tur med ”cyclo”, cykeltaxi runt stadens gamla stadsdel. Den gamla staden kan dateras tillbaka till det 13 århundradet och omtalas ofta som ”de 36 gator”. Efter olika hantverk som etablerade sig på varsin gata.  Även om gatorna fortfarande bär namnen efter de ursprungliga yrkena betyder det inte att de fortfarande säljer de ursprungliga varorna. Tillexempel säljs fortfarande papper på Hang Ma eller ”pappersgatan”, medan flaggor och stearinljus idag säljs på Hang Quant eller ”fanegatan” och på Hang Buom eller ”segelgatan” säljs nu mat och godis.

På cykeltaxituren passerar du otaliga små charmerande hus och butiker, åt alla håll finns det en stor aktivitet. Efter cykelturen leder guiden dig på en avslappnande spatsertur omkring Hoan Kiem-sjön, som ligger som Hanois hjärta mitt i staden och är ett livgivande andningshål för stadens invånare. Runt om sjön är det ett bälte av träd och gröna gräsmattor och här slappnar Hanoi av. Här läses det, utövas många olika former för gymnastiska övningar, snackas, vandras runt om sjön, fiskas eller bara filosoferas det. Sjön har två små öar. Den ena med sköldpaddatornet Thap Rua och den andra med Ngoc Son Templet som du besöker. Templet är från det 18 århundradet och den vackra röda bron Thu Huc som översatt betyder ”Den uppstående solen” för oss över till ön.

Du övernattar i Hanoi.

Frukost och lunch är inkluderat idag.


Tillköpsutflykt

Vattendockteater

I kväll finns det möjlighet för en tillköpsutflykt till Hanois berömda vattendockteater. Den här formen för dockteater som utförs i vatten är en över 1000 år gammal teatertradition som endast finns i Vietnam och utvecklades av bönderna i landdistrikten omkring Hanoi, i de perioder när riset kunde passa sig själv.


Dag 4: På egen hand i Hanoi eller tillköpsutflykt till Ninh Binh ”landjordens Halongbukten”

Idag har du möjlighet att utforska Hanoi på egen hand. Du kan också delta på en enastående heldagsutflykt till Ninhbinh med cykeltur mellan rismarkerna, lunch och en segeltur på floden i Van Long Nature Reserve.

Den här dagen inkluderar frukost.


Tillköpsutflykt

Heldagsutflykt till Ninhbinh med cykeltur mellan rismarkerna, lunch och en båttur på floden i Van Long Nature Reserve.

Heldagsturen startar från ditt hotell och går i buss till Ninh Binh syd för Hanoi. Framme i Gia Vien distriktet ska du på en cykeltur genom de platta rismarkerna som är omgivna av de vackra grönklädda kalkstensbergen. Du stannar på en plats där risdyrkning blir demonstrerat av en lokal bonde och förklarat av din guide. (När det inte är risdyrkningssäsong ser du andra lantbruksaktiviteter.) Härefter fortsätter du på cykel fram till en lokal familj, där du ser hur en lokal måltid tillagas av färska och någon gång helt okända grönsaker och du får smakprover, också av det lokala risvinet. Härefter är det segeltur på floden och besök i grottor i Van Long Naturreservat, det är Nordvietnams största våtmarksområde. Efter segelturen går turen tillbaka till Hanoi där du är framme sent på eftermiddagen. Turen varar i allt cirka 9 timmar.

OBS till turen är det en bra ide att ta med en hatt, ett lättregnställ och dricksvatten.


Dag 5: Minikryssning på Halongbukten

Du blir hämtad på hotellet på morgonen och körs till Halongbukten. Körvägen går igenom Den Röda Flods delta och genom de många rismarkerna och små landsbyarna på väg mot nästa mål, Halongbukten. I den stora och bildsköna bukten reser sig mer än 3000 kalkstensöar från det lugna vattnet. ”Halong” betyder ”där draken stiger ned i havet”, och en legend berättar att bukten blev skapad av en drake som levde i bergen. Då den en dag sprang ned mot havet, plöjde dennes hälar upp jorden och lämnade bara efter sig små områden, kalkstensöarna. Resten fylldes med vatten och det är där du snart ska segla med ett trevligt skepp. Den lilla kryssningen i vackra Halongbukten varar i nästan ett dygn, där du är inkvarterad i en trevlig hytt med egen dusch och toalett.

När du har blivit inkvarterad, åker skeppet ut på buktens smaragdgröna vatten mellan hundratals av småöar medan du äter lunch. Segelturen mellan de många tusen öarna är betagande vacker och under vägen går du i land för att besöka imponerande grottor, som med åtskilliga vackra kamrar behagar sinnena. Är man modig är det också möjligt att ta en simtur. De bekväma väljer dock att bara slappna av på däck med en kylig drink innan middagen serveras. Utsikten från både hytten och skeppets däck är enastående och kryssningen i bukten är utan tvivel en av de verkligt stora upplevelserna på resan.

Övernattning på skeppet.

Den här dagen är frukost, lunch och middag inkluderat.


Dag 6 Halongbukten – Hanoi – flyg till Hué

Till båtens lugna vagga och vågornas sakta skvalpande vaknar du tidigt på morgonen, och får serverat kaffe och te, innan du stiger ombord i mindre båtar för att utforska en av de fantastiska grottorna. Efter den lilla utflykten går du tillbaka till båten och fortsätter in bland buktens små öar, medan det serveras brunch ombord.

Du säger farväl till båtens vänliga personal och kör tillbaka till Hanoi flygplats. Härifrån flyger du till Hué i centrala Vietnam.

Hué ligger i det central Vietnam ca 660 km syd för Hanoi. Hué blev i 1687 utnämnd till provinshuvudstad av vietnameserna och förblev huvudstad under Nguyen-dynastin som hade 13 kejsare, varav den sista regerade fram till 1945. Nguyen-dynastin efterlämnade en kejserlig stad med citadell, palats, gravmålningar och tempel i ett fredfullt landskap som gränsar upp till Doftensflod. Hué har idag återfått sin kejserliga aura och är en lugn, fredfull och avslappnad stad att besöka. De återstående franska kolonihusen och villorna, de lugna gatorna, de avsidesliggande gravmålningarna och pagoder som undgick krigens ödeläggelse, ger Hué en enastående och fredfull atmosfär.

I Hué blir du hämtad på flygplatsen och körd till hotellet, där du ska övernatta de kommande två nätter.

Den här dagen är frukost inkluderat.


Dag 7: Sightseeing i Hué

Du startar morgonen med ett besök till det Kejserliga Citadell i Hué. Det skapades med Beijings ”Förbjudna by” som förebild och citadellet är omringat av tre murar: den 11 km långa Kinh Than som är den yttre delen, hade 9 meter höga murar understöttat av utkikstorn, 10 portar och en vallgrav som beskyddade Hoang Thanh, ”den gula inhägnaden”, där kejsaren utförde sina officiella plikter. Omgivet av 1 meter tjocka murar hittar man i mitten Tu Cam Thanh, eller ”den lilla inhägnaden”, också känd som ”Den förbjudna byn, där kejsaren hade sina privata gemak.

Citadellet påbörjades av kejsare Gia Long i 1804 och blev utbyggt ytterligare av efterkommande generationer.

Hués ”Förbjudna By” blev praktiskt talat ödelagt under Tet-offensiven i 1968 och låg försummade och i ruiner intill vietnameserna under 1990-talet erkände det som en turistattraktion. Idag är området utpekat som UNESCO världsarv och citadellet restaureras långsamt och noggrant.

Från citadellet kommer du på segeltur på Dofternas Flod, där det finns många gravmonument efter kejsarna som flankerar floden. Även om varje gravmonument längs Dofternas Flod har sina helt egna kännetecken, är alla byggda med fem gemensamma drag, som bland annat inkluderar stenskulpturer av elefanter och krigare, ett litet tempel för tillbedjan av kejsaren och självklart själva graven, där de jordiska resterna vilar eller har vilat. Dessutom upplever du vardagslivet på och längs floden.

Målet är Thien Mu Pagoden, dess 21 meter höga torn är en av de mest berömda byggnaderna i hela Vietnam.

Pagoden som är placerad på ett utkikstorn med utsikt över Dofternas flod, kan dateras till 1601. Även om själva det sju våningar höga, åttakantade tornet först byggdes i 1844 av kejsare Thieu Tri. Varje våning symboliserar ett av Buddhas tidigare liv. Pagoden är ett charmerande och fredfullt ställe med bleknande rosa murar och klöverfärgade fönsterluckor, som öppnar till en lerstensbelagd gård med bonsai, frangipani och azaleaträd i brons och porslinskrukor. På liknande sätt hittar man också vintergröna träd som tallar och cederträd.

Lunchen blir en speciell upplevelse. Lunchen är vegetarisk och tillagas och serveras av nunnorna i Lien Hoa Pagoden och du har möjlighet att se hur den läckra maten tillbereds över kamin. Som något helt speciellt äter du tillsammans med nunnorna och de deltager gärna i samtalen med gästerna över bordet.

Efter lunchen besöker du Tu Duc gravmonument. Nästa stopp på turen är Thanh Tien landsbyn, som är berömd för att ha framställt pappersblommor i över 300 år. Du möter landsbyns invånare och får möjlighet för att framställa din egen pappersblomma. Med ditt besök stöttar du ett hantverk och en landsby som annars har svåra förhållanden.

Du övernattar i Hué.

Den här dagen inkluderar frukost och lunch.


Dag 8: Hué – Hoi An

Efter frukosten blir du hämtad på hotellet och från Hué blir kursen satt mot Hoi An. Körturen går över det vackra Hai Van-pas, ”Molnens Pass” genom ett bergrikt område med spektakulära utsikter och vidare längs kusten, där vägarna snor sig in och ut längs de blå laguner vid Det Sydkinesiska Havet. Vid lunchtid ankommer du till den charmerande lilla byn Hoi An, det är en av Vietnams mysigaste byar, och det är inte utan anledning som den är med på UNESCO:s lista över världens kulturarv. Hoi An var bland det tidigare århundradenas handelsfolk känt under namnet Faifo och den var i det 17–19 århundradena en av de största hamnbyarna i Sydostasien.

Kineser, japaner, fransmän, britter, spanjorer, portugiser och annat handelsfolk har skapat små samhällen här, men den enastående gamla byn blev efterhand isolerad, då floden sandades till. Det kvarlämnade till gengäld byn oberörd av senare krig och en gåtur mellan de kvarlevande gamla husen, broarna och templen känns som en vandring i en unik tidskapsel i den gamla handelsbyn.

På eftermiddagen är det en guidad gåtur i den lilla trevliga byn för att få ett intryck av byn och historian. Du besöker den kantonesiska församlingshallen och går mellan de gamla husen till Den Japanska Bron, som om något är själva symbolen på Hoi An. På den andra sidan av bron fortsätter du längs floden till det franska kvarteret. Under vägen kan du hitta en av Hoi Ans goda och trevliga restauranger till din middag.

Du bor de kommande två nätter i Hoi An.

Den här dagen är frukost inkluderat.


Dag 9 På egen hand i Hoi An eller en tillköpsutflykt, halvdagscykeltur på landet

Dagen är fri att disponera. Du har möjlighet att köpa till en halvdagsutflykt.

Du övernattar i Hoi An.

Den är dagen inkluderar frukost.


Tillköpsutflykt

Halvdagscykeltur på landet till Kim Bong.

Du cyklar på förmiddagen ned till hamnen och tar cykeln med på båten, som på cirka 35 minuter seglar till den lilla landsbyn Kim Bong på ön med samma namn. Här väntar en trevlig och avslappnad cykeltur igenom det betagande och oförstörda landskapet. Du cyklar förbi bönder, som arbetar i risfälten och vattenbufflar som ligger och slappnar av i det leriga vattnet. Här finns blygsamma buddistiska tempel, där de lokala ber och tar med offergåvor till förfäderna. Kim Bong var i Hoi Ans storhetstid centrum för den lokala båtbyggningen.

Här och där ses kvinnor, som flätar korgar och hattar i skuggan av palmerna.

Du besöker miniverkstan med hemmaproduktion av risnudlar, flätade mattor och flätade bambubåtar. De lokala skeppsnickarna och möbelsmedarna är också igång med dagens arbete och låter dig gärna se närmare på deras fantastiska hantverk.

Du seglar tillbaka till Hoi An, där turen slutar. Du har cykeln till disposition resten av eftermiddagen.

Det är mycket att få tiden att passera, Hoi An är ett paradis, om man vill gå på upptäcktsfärd och köpa några spännande saker med hem. Här är det ett kolossalt urval av målerier, silkeskläder, keramik, kinesiska lanternor, matpinnar, lackerade varor, tekannor samt broderade dukar och servetter.


Dag 10: Hoi An – Ho Chi Minh City.
Tillköpsutflykt till middagskryssning

Förmiddagen är fri till disposition tills du blir kört till flygplatsen i Danang och flyger till Ho Chi Minh City. Efter ankomst i Ho Chi Minh City blir du körd till ditt hotell. Resten av dagen är fri till disposition.

Ho Chi Minh City hette tidigare Saigon, men staden har vuxit och namnet Ho Chi Minh City täcker hela byn, medan Saigon nu är en stadsdel. Staden är den mest ”västliga” bland Vietnams städer och den är hem för 7,5 miljoner människor och har en blomstrande och fri marknadsekonomi. Det är en stad med förbluffande kontraster: eleganta internationella hotell, exklusiva restauranger och moderna barer och detta sida vid sida med gatukök, stojande cykeltaxis och mopeder. Höghus och inköpscentrum konkurrerar om platsen med frukt-och grönsaksmarknader, pagoder och karaokebarer. Surrande, blomstrande, hårt packat, kaotiskt och ändå fortfarande med eleganta franska koloniboulevarder och byggnader som för tankarna till Frankrike, under en viss förvaltning var Saigon känt som ”Orientens Pärla”.

Efter ankomst på hotellet är resten av dagen fri till disposition.

Du övernattar de kommande två nätterna i Ho Chi Minh City.

Den här dagen är frukost inkluderat.


Tillköpstur  

Middagskryssning på Saigon floden.

Du hämtas på hotellet och körs till Nha Rong kajen. Här ligger båten Bonsai Legacy, som är en kopia av en klassisk flodbåt. När båten lämnar land och mörkret faller, så njuter du av din välkomstdrink. Det serveras en härlig middag med läckra vietnamesiska rätter medan båten seglar ut på floden och du njuter av utsikten till Chi Minh Citys skyline och stora hav av ljus. Bland annat passerar du det ikoniska Biltexco Torn och Bach Dang kajen. På några av höghusen är det aftons ljusshow som bäst ses från floden.


Dag 11: Sightseeing i Ho Chi Minh City.
Tillköpsutflykt till Cu Chi tunnlar till Saigon gatuköken

I eftermiddag är det sightseeing i Ho Chi Minh City. Turen till krigsmuseet, där största delen handlar om Vietnamkriget, eller som vietnameserna säger – Det Amerikanska Kriget, där det moderna Vietnam och inte minst kommunistpartiet la stor vikt på de värderingar som skapades under den gemensamma kampen mot amerikanerna. På museet kan du se många av de vapen, amerikanerna använde och det är flera fina men barska fotoutställningar, där många av pressfotografierna som gick världen runt är utställda.

Efter detta något barska besök går turen vidare runt i Ho Chi Minh City för att se några av kolonitidens gamla byggnader från det nittonde århundradet bland annat den katolska Notre Dame-katedralen i röd mursten, postkontoret och ”Hotel de Ville”, rådhuset som se otvetydigt europeiskt ut.

Du kommer också omkring Återföreningspalatset som på 1960-talet var regeringsbyggnad för den sydvietnamesiska regeringen och hem för presidenten.

Du övernattar i Ho Chi Minh City.

Den här dagen är frukost inkluderat.


Tillköpstur

Halvdagsutflykt till Cu Chi tunnlarna.

Du blir hämtad på hotellet kl. 08.00 och körs till de omtalade Cu Chi tunnlarna, som ligger cirka 70 km nordväst från staden. Cu Chi-tunnlarna sträcker sig i ett imponerande 250 km långt underjordiskt nät och är ett bevis på den enorma uppfinnesrikedom och idérikedom som vietcongerna visade i deras guerillakrig i syd och du kommer kunna se de hemliga fällorna, underjordiska köken, bostadsområden, sjukhus och mötesrum. Cu Chi tunnlarna var strategiskt viktiga under ett par operationer under Vietnamkrigen, bland annat TET-offensiven 1968. Det var ett hårt liv i tunnlarna, där många dog av malaria och andra sjukdomar och på de underjordiska sjukhusen dog sårade soldater av deras skador. I dag uppfattar vietnameserna Cu Chi tunnlarna som ett exempel på folkets motståndskraft. Du är tillbaka på hotellet i tid till att nå eftermiddagens inkluderade sightseeing.


Tillköpstur 

Saigons gatukök.

På den här turen blir du hämtad på hotellet mellan klockan 18.00 och 18.30 och blir kört till centrum av det gamla Saigon. Här går du tillsammans med guiden gator och gränder till några av stadens bästa gatukök och du provar olika utmärkta retter under vägen. Du kommer uppleva, hur man slår sig ned på några stolar vid ett bord och hämtar en rett här, en där, en annan rett där och dryck från en tredje säljare. Kanske börjar du med den unika rispapperspizzan, så kanske den fuktade riskakan ”banh beo” eller den spröda vietnamesiska pannkakan ”banh xeo” och du ska helt säkert också prova de söta sopporna. Om du ser något riktigt exotiskt som du vill smaka be guiden hjälpa dig. Du är tillbaka på hotellet vid 21-tiden.


Dag 12: Ho Chi Minh City – Can Tho I Mekongdeltat

I dag kör du från Ho Chi Minh City till Can Tho, som ligger i Mekong-deltat. Turen tar cirka 4 timmar Mekongdeltat har bildats av sediment från den mäktiga Mekong-floden, som har sitt ursprung i det tibetanska höglandet cirka 4500 km mot norr. Från flodens ursprung går floden genom Kina, Myanmar, Laos, Kambodja och det sydliga Vietnam, före den flyter ut i Det Sydkinesiska Havet. Mekongs vietnamesiska namn, Cuu Long betyder ”Nio Drakar”, som hänvisar till de nio delfloder som leder Mekong-flodens vattenmassor ut till havet. Vid ankomsten till Can Tho kör du till hotellet och blir inkvarterad. Härefter är resten av eftermiddagen fri disposition till att njuta av de härliga lokala marknaderna och livet längs floden. Can Tho är den största staden i Mekong deltat och det föregår en livlig handel samt transport på och längs floderna.  På kvällen kan du avnjuta middagen på en av restaurangerna vid flodbrädden.

Du övernattar i Can Tho.

Idag är frukost inkluderat.


Tillköpstur

Smaka på Can Thos gatukök.

I afton kan du följa med på ett kulinariskt äventyr till fots runt i Can Tho. Turen startar med en promenad till den lokala parken, där du kan uppleva de lokala dansa zumba, jogga eller utföra gymnastik. Kasta dig ut i dans och rörelse, om du har lust att deltaga. Därefter går du genom gator och gränder till det första mat stoppet, där du ska smaka Can Thos berömda signaturrett friterade räkkakor. Nästa stopp blir den läckra lokala soppan, stekta vårrullar, kött serverat med stjärnfrukt, gurka och grön mango eller något helt annat. Aftonen rundas av på en takrestaurang med en kylig drink och fin utsikt över Can Tho och detta området av Mekongdeltat.


Dag 13: Den flytande marknaden i Can Tho, cykeltur och seglats i Mekong-deltat, körtur till Saigon

Idag ska du upp tidigt för att uppleva Sydostasiens största flytande marknad, som ligger i Cai Rang, nära Can Tho. Det är en unik och färgrik marknad och det är en fantastisk upplevelse att se hur varorna handlas över räckena på de hundratals av båtar och pråmar, det är på ett beundransvärt sätt som de sicksackar runt mellan varandra. 

Du kommer på en fantastisk segeltur på floder och smala kanaler, där livet går sin vana gång. Generellt kan det sägas att Mekong-deltat i hög graf är ett område där folk bor och arbetar på naturens villkor och från båten kan du följa med i det hela på nära håll. Inte minst för att det också fortfarande förgår mycket transport på floden.

Därefter går turen till en traditionellt familjeägd ”nudelverkstad” där du får uppleva hur nudlarna framställs på ett traditionellt vis. Du får smakprov av nudlarna och andra av Mekongdeltats specialiteter.

Efter detta ska du på cykeltur genom landskapet mellan fruktplantage, grönsaksmarker, risfält, bifloder och kanaler. Här finns det färgrika och exotiska Vietnam som många har sett på bilder och drömmer om att uppleva genom sina egna ögon. Guiden leder dig fram till ett kakaoplantage där du får lära dig om användningen av kakao i allt från choklad till kosmetik, kakaomjölk och kakaovin.

Först på eftermiddagen går turen tillbaka till Ho Chi Minh City, dit du ankommer sent på eftermiddagen.

Du övernattar i Ho Chi Minh City.

Idag är frukost och lunch inkluderat.


Dag 14: Ho Chi Minh City – hemresa

Dagen är fri till disposition.

Det är transfer till flygplatsen och du flyger hem. Det är flygbyte under vägen.

Idag är frukosten inkluderad och mat och dryck ombord på flygplanet.


Dag 15: Ankomst

Du ankommer hem igen.

Förlängningar

Badsemesterförlängning Phan Thiet 5 dagar/ 4 nätter på det 4 stjärniga hotellet Novela Mui Ne and Spa

Förläng din resa med några avslappnande dagar i Phan Thiet.

Phan Thiet är ett av Vietnams bästa strandområden och är ett klassiskt exempel på en semesterort som har haft förmånen att bevara sin fiskarlandsbyskultur. Själva byn har förblivit förhållandevis oberört av turismen. Det går en flod genom byn och den lilla hamnen i flodmynningen är alltid full av färgrika båtar. Det lokala livet fortsätter här och Phan Thiet har i Vietnam i åratal speciellt varit känt för en fantastisk fisksås, som är en viktig ingrediens i det vietnamesiska köket. Som turist är Phan Thiet dock lika med ett av Vietnams allra bästa strandområden med vackra ökenaktiga sanddyner ned till det klara, varma vattnet. Det området kallas Mui Ne och här längs kusten ligger en rad förträffliga hotell, restauranger och caféer. Här finns det gyllene sandstränder, klart vatten och vackra omgivningar, och hotellet har allt vad man kan önska sig till några avslappnande dagar. 

Du bor på hotell Novela Mui Ne and Spa i 4 nätter. Dagarna är fria till disposition.

Priserna inkluderar transfer från Ho Chi Minh City till Mui Ne tur och retur samt 4 övernattningar i standardrum med frukost.


Upplev Kambodjas höjdpunkter på en 6 dagars förlängning

På den här förlängningen upplever du Kambodjas största höjdpunkter på en liten 6 dagars/ 5 nätters berikande rundresa, där du märker Kambodjas folksjäl och får en bra inblick i landets tusenåriga historia. Du startar med att köra till den charmerande byn Chau Doc som ligger vid sammanflödet av Mekong och Bassac floderna. Här övernattar du innan du nästa förmiddag seglar upp av Mekong, kryssar gränsen till Kambodja och vid middagstid når fram till Phnom Penh. Du upplever kungapalats och den imponerande Silverpagoda. På tredje dagen blir du kört från Phnom Penh till Siem Reap. På det sättet upplever du landskapet och livet på landet, under vägen gör du två stopp, ett i ”spindellandsbyn” Skun och det andra i Konpong Khleang som är en landsby på pölar i eller vid beroende på årstid- Tonle Sap sjön. Förlängningens sista tre dagar gäller Siem Reap och det ikoniska Angkor komplexet, där du upplever Elefantterassen, Leper Kungarnas Terrasser, Ta Prohm och Angkor Wat.

Läs mer här.

Du kan se priser längre ned på den här sidan eller på beställningssidan.

Inkvartering i Vietnam

Hanoi Boutique Hotel & Spa

Hanoi

Det charmerande tre stjärns hotellet Hanoi Boutique Hotel & Spa ligger i hjärtat av Hanois gamla kvarter ca 200 meter från den berömda Hoan Kiem sjön. Hotellet har restaurang, cafe, ett stort spa och 24-timmars roomservice. Hotellet har cyklar man kan hyra.

Hotellet har 40 rum, som är inredda med mörka träsorter och varma färger. Rummen är utrustade med hårtork, säkerhetsskåp, tv med betalningskanaler, aircondition, minibar (mot betalning) och en gratis flaska vatten dagligen. Det finns gratis WiFi på hela hotellet.


Emeraude

Halongbukten

Det fyrstjärniga skeppet Emeraude har 37 hytter fördelat på tre däck. Hytterna har dubbelsäng och eget badrum och är utrustat med aircondition. Skeppet har en stor restaurang, en butik, en utomhus biograf, bar och soldäck med solstolar. Dessutom finns det kajaker, tai chi undervisning, fiskedrag och matlagningskurs allt gratis att använda och delta i.


Êmm Hotel Hué

Hué

Det trestjärniga Êmm Hotel Hué är ett härligt hotell som ligger mitt i Hué med gåavstånd till floden. Hotellet har en trevlig gård med pool och bar-område samt en egen restaurang.

Rummen är inredda i ljusa färger och det finns aircondition, te/kaffe-faciliteter, wi-fi , TV, minibar, hårtork och säkerhetsskåp.

Det är möjligt att hyra cyklar på hotellet.


Êmm Hotel Hoi An

Hoi An

Êmm Hotel ligger i Hoi Ans gamla stadsdel i gåavstånd till staden attraktioner. Designen är modern och i starka klara färger. Hotellet har 92 rum som har TV med satellitkanaler, aircondition, minibar med kaffe/te faciliteter, säkerhetsskåp och gratis WIFI.

Hotellet har restaurang, bar och en stor swimmingpool med solsängar. I restaurang YÊN kan du både sitta innanför eller njuta av maten utanför vid poolen eller i den lilla trädgården.


Signature Saigon Hotel

Ho Chi Minh City

Signature Saigon Hotel är ett härligt turistklasshotell som ligger mitt i Ho Chi Minh City centrum bara 100 meter från Ben Thanh marknaden, som är cirka 10 minuters gång till Bitexco tornet.

Hotellet har cirka 70 rum fördelat på 9 våningar. Rummen är minst 22 m² stora och enkelt inredda. Det är moderna faciliteter inklusive tv, hårtork, minibar, gratis Wi-Fi, välkomstdrink och fruktkorg samt två gratis flaskor vatten per dag.

Hotellet har en restaurang som serverar frukost, lunch och middag.


Kim Tho Hotel

Can Tho

Det trestjärniga Kim Thom Hotel ligger nära Ninh Kieu kajen i hjärtat av Can Tho. Det är 2 minuters gång till Ong Pagoden och Templet. Hotellets restaurang serverar både vietnamesisk och västliga rätter. Hotellet har också bar, säkerhetsskåp i receptionen samt 24 timmars roomservice.

Hotellet har cirka 50 rum som antingen har utsikt mot floden eller till staden. Rummen har kabeltv, aircondition, minibar (mot betalning), hårtork och en flaska gratis vatten per dag på rummet.

Priserna på utflykterna är

Dag 3:

Aftonsutflykt till vattendockteatern

Pris pr. person EUR 12,-

Dag 4:

Heldagstur till Ninh Bing inkl. lunch

Pris pr. person EUR 95,-

Dag 9:

Halvdagscykeltur till Kim Bong

Pris pr. person EUR 39,-

Dag 10:

Middagskryssning på Saigon floden

Pris pr. person EUR 55,-

Dag 11:

Halvdagsutflykt till Cu Chi Tunnlarna

Pris pr. person EUR 46,-

Dag 11:

Aftonsutflykt till Saigons gatukök inkl. mat

Pris pr. person EUR 39,-

Dag 12:

Aftonsutflykt till Ca Thos gatukök inkl. mat

Pris pr. person EUR 39,-

Dag 14:

Badsemesterförlängning  

Pris pr. person: 
- Delat dubbelrum: EUR 419,-
- Enkelrum: EUR 636,-

Dag 14:

Förlängning till Kambodja

Pris pr. person: 
- Delat dubbelrum: EUR 685,-
- Enkelrum: EUR 805,-

Boka resa

Antalet resande
Välj antalet resande
Avresedatum
Välj avresedatum

1 person. Enkelrum

Från 21730,- SEK

2 personer. Dubbelrum

Från 18343,- SEK
Praktisk Information

Priset inkluderar:

 • Flygresa från København till Hanoi och från Ho Chi Minh City till København.
 • Flygresa från Hanoi till Hué och från Danang till Ho Chi Minh City
 • 11 nätter i delat dubbelrum på bra centralt belägna hotell
 • 1 natt i delad dubbelhytt på traditionellt vietnamesiskt skepp med eget badrum.
 • Alla transporter, utflykter, entréavgifter och måltider som ingår i programmet.
 • Frukost alla dagar, 4 x lunch och 1 x middag.
 • Lokala engelsktalande guider
 • Alla skatter och avgifter

 

Priset inkluderar ej:

 • Avbeställningsförsäkring
 • Reseförsäkring
 • Dryck
 • Dricks
 • Visum till Vietnam


Välj att resa från:

København

Oslo

Billund   + EUR 70,-

Aalborg  + EUR 70,-


Visum till Vietnam:

Som svensk medborgare ska du inte ha visum till Vietnam om besöket varar högst 15 dagar/ 14 nätter. Ditt pass ska vara giltigt 6 månader utöver ditt besök.

Var uppmärksam på att det ska gå 30 dagar mellan visumfria uppehåll. Om du ska resa tillbaka in i Vietnam inom 30 dagar efter visumfritt uppehåll, ska du söka ett e-visum.

Varar din resa mer än 15 dagar ska du söka e-visum som gäller vid resor och uppehåll i upp till 30 dagar.

Du kan söka här: https://evisa.xuatnhapcanh.gov.vn/en_US/web/guest/trang-chu-ttdt

Du ska ladda upp en bild av ditt pass, en passbild, samt fylla i en rad personupplysningar och en hotelladress i Vietnam som du får på din bekräftelse från oss.

Priset för e-visum är 25 USD som betalas i förbindelse med ansökningen så ha ditt kreditkort i handen, innan du går igång. Du mottager härefter en bekräftelse av din ansökning på mail. I det här mailet står det också en unik registreringskod med fet text (20 tecken).

Du mottager svaret på din ansökning efter 3 arbetsdagar. Ditt e-visum ska printas och tagas med tillsammans med ditt pass som båda ska visas vid ankomst till Vietnam.

Har du frågor till ditt visum rekommenderar vi att du kontaktar den vietnamesiska ambassaden:

Örby Slottsvägen
125 71 Älvsjö
Stockholm Sweden
Telefon: 46-8-5562 1077
E-mail: info@vietnamemb.se

 

Förlängningar och ändringar:

Det tas förbehåll för ändringar i programmet. Ruby Rejser och våra lokala samarbetspartners strävar alltid efter att genomföra resan i överenstämmelse med programmet. Det kan av hänsyn till plötsligt uppstådda utmaningar som en ändrad öppettid, försenat flyg, lokala väderförhållanden eller andra praktiska omständigheter vara nödvändigt att genomföra ett dagsprogram eller en rutt i en annan ordning än vad som beskrivits. Vi gör er uppmärksamma på att resan är underlagd lokala förhållanden, där både naturkrafter och livsvägen är annorlunda än på våra breddgrader.

 

Hotell och övrig inkvartering

På resan bor du på bra trestjärniga hotell som är valda i samarbete med vår agent.

Hotellen har goda faciliteter och ligger centralt. Ditt rum har naturligtvis egen dusch och toalett.

På minikryssningen i Halongbukten seglar du med ett trestjärnigt skepp och du bor i en hytt med egen toalett och dusch.

Om din resa inkluderar ett nattåg sover du i 4-kojs kupé. Det är möjligt mot betalning att få ensamt bruk av kupén.


Vädret:

Vietnam kan indelas i 3 områden, vädermässigt, som alla har två säsonger: regnperiod och torka.

Nordvietnam

Hanoi, Sapa, Ninh Binh och Halongbukten: Torkan är från cirka november till april och här är temperaturerna som lägst.

Regntiden är från cirka maj till oktober och här ligger temperaturen mellan 25 och 30 grader.

I bergen kan det vara kallt på morgonen från december till februari.  

Det centrala Vietnam

Hué och Hoi An: Torka är från cirka mars till augusti. Det blir väldigt varmt i månaderna maj till augusti.

Regntiden är från cirka september till februari: det faller mest regn i perioden september till december.

Torkan är från mars till augusti. Temperaturen ligger på 25 – 30 grader.

Sydvietnam

Ho Chi Minh City, Mekongdeltat, Phu Quoc och Phan Thiet: Torkan är från cirka oktober/november till april.

Regntiden är från cirka maj – september/oktober. Temperaturen är stabil hela året och ligger mellan 25 och 30 grader.

Gå till toppen av sidan

Loading...