Förlängning från kambodja till vietnam

Till den äventyrslystna resande kan vi nu erbjuda en förlängning till din resa i Vietnam.

Upplev Kambodjas höjdpunkter på en 6 dagars/ 5 nätters förlängning.


På den här förlängningen upplever du Kambodjas största höjdpunkter på en liten 6 dagar/5 nätters berikande rundresa, där du märker Kambodjas folksjäl och får en bra inblick i landets tusenåriga historia. Du startar med att köra till den charmerande byn Chau Doc, som ligger vid sammanflödet av Mekong och Bassac floderna. Här övernattar du innan du nästa förmiddag seglar upp av Mekong, korsar gränsen till Kambodja och vid middagstid når fram till Phnom Penh. Du upplever kungapalatset och den imponerande Silverpagoda. På tredje dagen blir du kört från Phnom Penh till Siem Reap.

På det sättet upplever du landskapet och livet på landet; under vägen gör du två stopp, ett i ”spindellandsbyn” Skun, och det andra i Konpong Khleang, som är en landsby på pölar i – eller vid beroende på årstiden – Tonle Sap sjön. Förlängningens sista tre dagar gäller Siem Reap och det ikoniska Angkor komplexet, där du upplever både Elefantterassen, Leper kungarnas Terrass, Ta Prohm och Angkor Wat.


Dagsprogram


Dag 14. Från Can Tho till Chau Doc

(OBS. Övernattning på dag 13 i grundprogrammet ändras till Can Tho för att spara 7 timmars körtid.)

Du blir körd från ditt hotell i Can Tho till Chau Doc. Det är ingen guide på turen endast chaufför.

Chau Doc ligger vid Mekongfloden, där bifloden Bassac löper in i Mekong. Det är nära gränsen till Kambodja. Chau Doc är en supermysig liten by där husen är målade i gröna, blå och lila pasteller och ett lokalt verksamhetsliv där det handlas med allt från rummet ut mot gatan. Utanför byn Chau Doc är det omgivet av ett platt landskap med massor av risfält. I närheten ligger områdets enda ”högapunkt” Sam, som är en stor kulle med tempel vid foten. Från toppen av kullen är det utmärkt utsikt över det gröna platta området. I Chau Doc är det massor av restauranger och caféer och du kan lätt få en tur i en cykel-rickshaw. Om du har lust kan du hyra en liten båt och bli seglande runt och se på husen på pålar eller flottar – på det viset upplever du ännu en nivå av det lokala livet längs den mäktiga Mekongfloden.

Dag 15: Från Chau Doc till Phnom Penh, sightseeing i Phnom Penh

I förmiddag seglar du från Chau Doc till Phnom Penh med speedbåt. Turen varar cirka 4 timmar. På kajen i Phnom Penh möts du av guiden och körs till ditt hotell.

I eftermiddag väntar en sightseeingtur till Phnom Penhs höjdpunkter. Första stoppet på turen är Kungapalatset som ligger vid sidan av sammanflödet av Mekong och Tonle Sap floderna. Palatset byggdes 1866 av kung Norodom och är fortfarande hem för den regerande monarken. Innanför palatsets murar ligger Silverpagoden, vars golv är täckt av 5000 silverbrickor, som varje en av de väger ett kilo. Som om det inte var rikedom nog i sig själv, så huserar Silverpagoden två ovärderliga Buddhas: en väldigt vacker Buddha iförd smaragder och kristaller och som sitter på en gyllene piedestal samt en Buddha i rent guld som väger 90 kg och är utsmyckad med 9584 diamanter på varje 25 karat.

Därefter går turen till Wat Phnom som är den högsta religiösa byggnaden i byn. Senare gäller den centrala marknaden, som ligger i en art deco byggnad. Här kan du köpa i stort sett allt från färsk fisk till flätade korgar.

Du övernattar en natt i Phnom Penh.

Frukosten är inkluderad idag.

Dag 16: från Phnom Penh till Siem Reap

I förmiddag startar körningen till Siem Reap. Under vägen besöker ni ett par landsbyar.

Första besöket är bara ett kort stopp i Skun, som också är känt som spindel- eller tarantella-landsbyn. Som namnet antyder så är det många av de 6- och 8-benen i byn, som säljs som mat.

Det nästa stoppet ligger inte långt från Siem Reap och gäller Konpong Khleang som är en unik landsby på pelare. Landsbyn har 6000 invånare, som huvudsakligen lever av fiskeri på Tonle Sap sjön. Beroende på säsongen är det antingen kanaler eller gator i byn. I regnperioden liknar byn en jättestor flotte, och i torkan visar många hus sig vara byggda på pelare på 6 till 8 meters höjd.

Du bor de kommande 3 nätter i Siem Reap.

Idag är frukost och lunch inkluderat.

Dag 17: Sightseeing i Angkor Thom och Angkor Wat

Dagens upplevelser är vid Angkor komplexet, det är UNESCO världsarv och räknas samtidigt som Kambodjas största höjdpunkt.

Guiden hämtar dig på hotellet och kör till sydporten vid Angkor Thom där gudarna för det goda och det onda flankerar ingången. Nästa stopp är Bayon, som är känt för hundratals av leende ansikten på tornen. Relikerna är väldigt välbevarade och mycket imponerande. De berättar om det dagliga livet och de stora slagen dom stod mellan khmererna och thailändarna.

Du fortsätter till Phimeanakas som närmast har formen som en pyramid och har två vattendammar bakom sig. Dammarna blev en gång i tiden använda till religiösa ritualer, idag använder lokala barn dem som swimmingpools. Du kan gå upp på toppen av templet för att få en vy utöver det imponerande Angkor komplexet.

Du ser väggen med den långa raden av snablar på Elefantterassen, härifrån inspekterade kung Jayavarman sin arme. Nära ligger Leper Kungarnas Terrass, där det står en staty, som föreställer Yana, hinduernas döds kung.

Därifrån är det en kort körning till det mest populära templet, Ta Prohm. Det lilla templet ligger i ruiner och hålls egentligen samman av gigantiska trädrötter, vilket i hög grad bidrar till den helt magiska stämningen på platsen. 

Turen går tillbaka till Siem Reap för att äta lunch och för att undgå den värsta middagshettan. Senare på eftermiddagen går turen tillbaka till Angkor komplexet, där det handlar om själva Angkor Wat, som är världens största religiösa monument. Detta ikoniska och mycket sceniska tempel är en massiv tre-våningars pyramid, som är 65 meter hög och som kronas med 5 lotustorn. Det är Kambodjas nationalsymbol och är inkorporerat i nationens flagga. Du rundar av dagen med att njuta av solnedgången från toppen av Pre Rup templet innan du kör tillbaka till Siem Reap.

Du övernattar i Siem Reap.

Idag inkluderas frukost och lunch.

Dag 18: på egen hand i Siem Reap. Tillköpsutflykt cykeltur till Banteay Samre

Dagen är fri till disposition i Siem Reap. Det finns möjlighet att tillköpa en heldagscykeltur till Banteay Srei och Banteay Samre.

Du övernattar i Siem Reap.

Idag är frukost inkluderat.

Tillköpsutflykt

Cykeltur till Banteay Srei och Banteay Samre, heldag.

Från morgonstund cyklar du tillsammans med guiden och andra gäster genom staden, förorterna och senare små landsbyar och odlade marker fram till templet Banteay Samre, vars torn och balustrader påminner mycket om Angkor Wat.

Turen tur och retur är 70 km, men det är möjligt att endast cykla på ditresan och därefter hoppa på stöttebilen på hemvägen.

Dag 19: Hemresa

Dagen är fri till disposition.

Det är transfer till flygplatsen och du flyger hem till vald flygplats i Danmark. Det är en flygbyte under vägen.

Idag är frukosten inkluderad samt mat på flyget.

Dag 20: Hemkomst

Du landar hemma.

Beställ


Förlängning till Kambodja är möjligt att köpa till på följande resebeställningssidor, under ”Priser”:

Se priser och andra utflykter vid att följa de ovanstående länkarna och välja avresaperiod.

 

Praktiske informationer


Priset för förlängningen inkluderar:

  • Transport med båt och bil som beskrivet i programmet.
  • 5 övernattningar på trestjärniga hotell
  • Daglig frukost, 2 x lunch
  • Utflykter och entréer till nämnda sevärdheter
  • Lokala engelsktalande guider (dock inte i Chau Doc)

 

Priset inkluderar inte:

  • Visum till Kambodja
  • Dryck
  • Dricks

 

Inkvartering:

Hotell: Chau Pho Hotel i Chau Doc

Hotell: Le Mont Hotel I Phnom Penh

Hotell: Steung Siem Reap i Siem Reap